Expatmarkt in Antwerpen almaar groter

“Het geschikte appartement voor expats: nieuw, voorzien van alle comfort en op een strategische locatie.”

België telde nooit zo veel expats als de afgelopen jaren. Onderzoek van Skyline Europe toonde in 2018 al dat er meer dan 220.000 expats waren en dat cijfer is sindsdien enkel maar toegenomen. Naast Brussel werpt ook Antwerpen zich meer en meer op als een echte expatstad.

Antwerpen investeert sterk in multinationals en internationale organisaties. De Koekenstad heeft de tweede grootste haven van Europa en is de uitvalsbasis voor 18.000 internationale bedrijven, goed voor 100.000 jobs. Bovendien heerst er een hele levendige expatcultuur. Nieuwkomers bouwen hier dus heel eenvoudig een nieuw leven op.

“Antwerpen trekt op die manier ook steeds meer buitenlandse high potentials en een sterk groeiend aantal expats aan”, zegt Kristof Schellekens, woordvoerder bij projectontwikkelaar Triple Living. “Die zijn natuurlijk op zoek naar een geschikt appartement: nieuw, voorzien van alle comfort en op een strategische locatie. In dat opzicht is ons project Residentie Eilandje eigenlijk ideaal. De centrale ligging vlakbij de haven en de belangrijkste uitvalswegen, maakt van Residentie Eilandje de perfecte uitvasbasis voor professionals en expats.”

Hoge huurprijzen met sterk rendement

Voor vastgoedinvesteerders biedt het grote aantal hoogopgeleide expats in Antwerpen enkele bijzondere voordelen. In de eerste plaats: hogere huurprijzen. “De gemiddelde huurprijs van een tweeslaapkamerappartement voor expats bedraagt al snel 1.300 euro per maand”, legt Schellekens uit. “Voor penthouses of drieslaapkamerappartementen zoals die van Residentie Eilandje tellen werkgevers 1.600 euro en meer neer per maand. Die prijzen zijn niet uitzonderlijk, op voorwaarde dat het plaatje klopt: de locatie, de afwerking. Alles moet prestige uitstralen. Een bijkomend voordeel voor investeerders is dat niet de expats zelf, maar hun werkgevers betalen. Dat zijn steevast grote instellingen die gekend staan als stipte betalers. Een groot pluspunt voor de verhuurder.”

Er is slechts één ‘maar’: als verhuurder moet je de juiste connecties hebben om tot bij de doelgroep te geraken. “Vaak vormen praktische beslommeringen, de taalbarrière of het moeilijke bereik van de doelgroep grote drempels”, aldus Schellekens. Gelukkig hebben we bij Triple Living meer dan 35 jaar ervaring en bijzonder goede contacten met de expatwereld. Met onze uitstekende verhuurservice bieden we investeerders niet alleen de nodige contacten en expertise aan, maar ook gemoedsrust. Een strategie die rendeert, want het aantal investeerders dat we op ie manier helpen, neemt gestaag toe. Niet verwonderlijk, want onze verhuurcijfers in Antwerpen zijn voortreffelijk.”

Geïnteresseerd? Contacteer ons.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijke afspraak. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Samen overlopen we uw wensen, vragen, plannen en prijzen.


    Bij het verzenden gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.